Nastupom u KC Grad  sa velikim uspehom okončan je  drugi ciklus Vizeulnog igrališta, VJ radionice pod Kišobranom! Polaznici su se sjajno snašli i na pravi način prezentovali ono što su naučili i pripremili tokom osam termina u maju, koliko je trajao drugi ciklus. Ponosni smo na njihov uspeh i imponuje nam energija kojom su pristupili svemu.  Jedva čekamo da ih vidimo na naprednom nivou ovog meseca kada ćemo nastaviti da radimo zajedno na nekim novim projektima i žurkama.

Kada smo kod naprednog nivoa, polaznici prvog, aprilskog, ciklusa Vizuelnog igrališta u maju prešli su na napredni nivo gde su im bile testirane sposobnosti i kreativna snaga nekim zahtevnijim zadacima. Radilo se mapiranje logoa u malom klubu i plafona hola Doma Omladine. Isečak atmosfere sa žurke, kao i kako je to sve izgledalo sa žurke možete videti ovde! Napredni tim se nije zaustavio na tome, već je odmah zasukao rukave i odradio potpuno autorski VJ-ing za nastup jednog od najzanimljivijih novih bendova na sceni Thank You Baudelaire, na Mikser festivalu na Converse Parobrod bini. Prezadovoljni smo radom ovih ljudi koji su bezrezervno stali pod Kišobran i značajno doprineli realizaciji svih ovih video poduhvata koje verovatno ne bismo bili u stanju da odradimo bez njih!

Treći ciklus radionice kreće 11. juna, pa je ujedno to i rok za nove prijave (na video@kisobran.org). U junu će nastava nastaviti da se odvija paralelno na početnom i naprednom nivou.

Početni nivo je serija od osam predavanja uz praktičan rad, a napredni nivo je serija od osam specifičnih tutorijala uz angažman na kompleksnijim projektima.

Za početni nivo nije potrebno nikakvo predznanje i mi ćemo se potruditi da sve što pričamo bude što jasnije. Za napredni nivo je potrebno da se osećate lagodno kada treba da odradite nešto što je zadatak početnog nivoa, da biste mogli lako da pratite tutorijale koje ćemo raditi.

Polaznici radionice moraju imati svoj laptop (ili jedan laptop po grupi), naš sponzor Benq nam je obezbedio projektore, a mi obezbeđujemo ostalu dodatnu opremu.

 

Dođite 11. juna u 19h u KC Grad da se upoznamo, da vas upoznamo sa VJ-ingom, da se dogovorimo šta ćemo i kako raditi i da vam pomognemo da zaronite u VJ vode!

Detalje oko radionice pročitajte u ovoj vesti.