Četvrti Mikser festival je u toku na potupno novoj lokaciji: Savamali. Tokom devet dana festivala 2.500 učesnika će realizovati 120 projekata, koje potpisuje 100 autora iz 50 zemalja sveta.

Čast nam je da ove godine aktivno učestvujemo na ovom festivalu. Naši prijatelji iz UK Parobrod imaju svoju binu na keju iza KC Grada i pozvali su nas da se predstavimo u petak, 01. juna. Organizujemo program od 19h do ponoći po sledećem rasporedu:

19h – Zaokret zagrevanje
19h – Lomo matriks, foto radionica
21h – Thank You Baudelaire, koncert
21h – Vizuelno igralište, vizuelizacije uz koncert
22h – Kišobran DJs, žurka

Foto sekcija priprema Lomo matriks. Ideja je da dvadesetak lomografa uslika pokret i da se kasnije od tih Lomo fotografija smontira matriks efekat. Skupljanje je u 19h kod Parobrodove bine i tu u blizini ćemo i fotografisati. Svi su pozvani da nam se pridruže, a akcija je podržana i od strane Lomography!

Vizuelno igralište, naša VJ radionica iz KC Grada, završava drugi ciklus. Napredni nivo je spremao tematske vizuelizacije za koncert benda Thank You Baudelaire. Nakon koncerta sledi i VJ set uz nastup Kišobran DJ-eva. Dan kasnije sledi debi VJ-eva sa početnog nivoa radionice, na žurci u KC Gradu.

Thank You Baudelaire privodi kraju pripremu EP-a čiji izlazak se očekuje sredinom juna. Nastup na Mikseru je pretpremijera za ono što ćete uskoro imati prilike da slušate i gledate.