Vizuelno igrališteDragi naši, sa ogromnim zadovoljstvom vas obaveštavamo da od aprila kreće Kišobranova VJ radionica u KC Gradu.
Spremamo svašta nešto lepo za igranje i učenje, imamo puno ideja za realizovanje i jedva čekamo da dođete da zajedno na tome radimo!

Ako ste bili od prošlog leta na nekoj Kišobran žurci znate šta znači kad kažemo VJ-ing. Ako niste, svejedno dođite na uvodno predavanje da vidite šta je to, a i da saznate kako ćemo organizovati radionicu.

Uvodno predavanje je u sredu, 04. aprila u 20h u KC Gradu. Besplatno je i svi su pozvani da dođu da čuju o čemu se radi!

Zvanična najava sledi:

Vizuelno igralište
Kišobranova VJ radionica @ KC Grad

Vizuelna umetnost hvata sve više maha i postaje nezaobilazan momenat u mnogim multimedijalnim događajima. Naročito je izražena spona sa muzičkim izvođenjima, gde zapravo VJ (Visual Jockey) prilagođava svoj video materijal tempu, emociji i bojama muzike uz koju nastupa.

Od aprila 2012. godine Kišobran organizuje VJ radionicu. Mesto održavanja je KC Grad u ul. Braće Krsmanović broj 4 u Beogradu.

Uvodno predavanje je 04. aprila u 20h, besplatno je i svi su pozvani da dođu i upoznaju se sa tim šta ćemo i kako raditi.

Radionica će se održavati na dva nivoa: početni i napredni.

  • Na početnom nivou polaznici će prisustvovati seriji od osam predavanja (dva puta nedeljno) koja će biti spojena sa terminom za praktičnu primenu novostečenog znanja. Biće pokriveni osnovni softverski alati kojima se služe VJ-evi, kao i tehničke karakteristike video opreme. Nakon osmog predavanja svi će dobiti priliku da nastupe u večernjem terminu i oprobaju se u živom nastupu.
  • Napredni nivo je zamišljen kao serija konsultacija i priprema zajedničkih, komplikovanih video instalacija, pravljenje i obrada video materijala za nastupe i sl. Da bi se priključio naprednom nivou polaznik mora imati znanje koje se dobija na početnom nivou.

Radionicu će držati Kišobran VJ tim koji je u poslednje dve godine radio u svim alternativnim beogradskim klubovima i nastupao na glavnoj bini festivala Exit i konferencije Share. Glavni predavač je Goran Balaban, pionir VJ na ovim prostorima, renomirani dizajner i vizuelni umetnik.

Email za prijavljivanje i informacije je video@kisobran.org. Prijavljivanje za prvi mesec je otvoreno do nedelje, 07. aprila. Naravno, može se prijaviti i grupa koja želi da radi zajedno, ali ne veća od troje.

U terminu će biti četiri grupe, od dve do tri osobe. Mesec dana (osam termina) radionice košta 2500 dinara po osobi. Polaznik mora imati svoj laptop, naš sponzor Benq nam obezbeđuje projektore, a Kišobran obezbeđuje ostalu potrebnu opremu. Ukoliko se prijavljuje grupa dovoljan je jedan laptop po grupi.