10922463_10155218832200727_4178510159408734512_n

Popdepresija, Kišobran i Zaokret nastavljaju sa koncertnim poslasticama hrvatskih bendova i kantautora u Kulturnom centru Grad.

Ovog puta u pitanju je Denis Katanec, beskrajno talentovani kantautor na čelu bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD koji nam dolazi u subotu, 10. januara od 21h naoružan samo gitarom i glasom, a bendovski nastup očekujte u mesecima koji dolaze.

Denis kao prvi autor ovog našeg malog serijala u 2015. godini je divan poklon svim ljubiteljima folk/amerikana zvuka koji bi se na srpski možda žanrovski mogao najbolje prevesti kao muzika za njihanje, ljubljenje, ljuljanje i plakanje.
Pored Denisa predstavljamo vam i novi beogradski bend Triko!

Karte na ulazu 300 RSD


Triko je četvoročlani sastav iz Beograda nastao 2013. godine, a čine ga Boris Milanović, Dragan Mihajlović, Marija Đorđević i Milan Bukejlović. U njihovoj muzici prepoznaju se brojni uticaji iz bogate arhive nezavisnog rokenrola: indie pop, post-rock, post-punk… Proteklu godinu Triko je završio na najbolji mogući način, objavili su svoje prvo izdanje, EP i to na 10″ vinilu.

https://www.facebook.com/TRIKOmusic
http://trikoo.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=ElxV5ahKVl0


Denis Katanec zagrebački je kantautor i gavna je pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD. Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I” i “Sveska bijednih II” te novo izdanje u vidu EP-a “Sve moje Laurie” sa bendom DKOKanaganLTD. “. Odsvirao je preko 100 koncerata, a jedan od zapaženijih bio je njegov nastup pre američkog singer-songwritera Damiana Jurada.

Trenutno radi na albumu Felona i samostalnom EP-u.

https://www.youtube.com/watch?v=wdvdbTnqX4E
https://www.youtube.com/watch?v=Cppi_zTtOIQ

https://www.facebook.com/deniskatanecokanaganltd

http://deniskatanecokanaganltd.bandcamp.com/releases
http://deniskatanec.bandcamp.com/
http://felon.bandcamp.com/

“U bilo kojem drugom podneblju, Felon bi s ovim repertoarom bio turbopopularan bend kojeg bi domaća publika dolazila gledati s jednakim entuzijazmom s kojim pohodi nastupe Wilca, Bonnie Prince Billyja ili Fleet Foxes kad se uprizore u Zagrebu.” – (Lana Brčić, Ravnododna.com)

“Iako su odradili mnoštvo nastupa po Hrvatskoj i regiji ovo je tek drugi put da sam imao priliku čuti milozvuke domaćih kantautorskih dragulja. Felon zahtijeva pozorno slušanje, ne samo zbog muzike već i zbog tekstova koji slikovito opisuju životne situacije kroz koje prolaze uglavnom mlade i izgubljene generacije današnjeg vremena.” (Sensimillax, Terapija.net)

“Katanec je uspio osloboditi sebe i zarobiti svoje pjesme, svoj eksperiment izbaciti kao nešto vrijedno pažnje i ukazati na svoj talent (nema potrebe za lažnom skromnosti), pa samim time ne treba žaliti za pjesmama objavljenim u ”Sveskama”, pošto je ovo jasan pokazatelj da možemo očekivati još njegovih kvalitetnih radova; bilo to u solo izvedbi, s Felonom ili nekim drugim bendom.” (Domagoj Šiljeg, Kultivator.hr)

“…nepravda bi bila ne istaknuti ga kao jednog od najzanimljivijih, ako ne i najzanimljivijeg tekstopisca (uz Ivana Ščapeca iz Seinea tj. Vlaste Popić) kantautorske scene. Od ledene apokaliptičnosti i moćne finalne solaže na “Florian”, do osjećaja sveopće sjebanosti i jezikolomnog recitala na pjesmi “Listopad”(koju bih povezao s “If Winter Ends” od Bright Eyes), Katanec demonstrira koliko je sazrio kao autor za vrijeme boravka u Kanadi i kolika je vrijednost iskrenih, nepretencioznih tekstova i sirove emocije. (Sven Popović, Kultivator.hr)

“Već od prvih akorda osvaja moju romantici i Weltschmerzu odanu dušu. Autentična akustika,ostavljena u prvom planu daje posebnu notu jesenskom čaju sjete i u sebi nosi svijetlu snagu emocija.Ima nešto životno u sebi, nešto što će uvijek i odmah besramno izgrebati sve zatrpane osjećaje i svu naježenost na površinu.” (Marta Lučić, Ziher.hr)”..hrvaški novinarski kolegi so Katanca že krstili za tamkajšnjega Conorja Obersta, kar je sicer dober približek, a nikakor ne gre za kopijo. Je pa potrebno poudariti tudi, da Katanec močan in hkrati velik del vtisa pusti z domačim jezikom. “Sve moje Laurie” je v njegovi karieri gotovo korak naprej, sploh bo zanimivo slišati, kako bo z novo zasedbo svoj zvok in skladbe razvijal v prihodnje…” (Andraž Kajzer, Hrupmag.com)

9767dk_360