Video singlom “Differences” Ana & The Changes najavljuju izlazak drugog studijskog albuma istoimenog naziva, kao i veliki beogradski koncert koji je zakazan za petak 4. oktobar u Domu omladine Beograda. Specijalni gost na koncertu biće rumunski alternativni bend byron, čiji je pevač Den Bajron bio gost na prvom singlu s albuma “Take My Hand”.

Koncert u sali “Amerikana” deo je ovogodišnjeg izdanja festivala Indirekt Showcase Belgrade, koja će se na više lokacija u gradu održati od 2-4. oktobra.

★★★★★★★★★★★

Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma omladine, kao i na svim prodajnim mestima Ticket Vision (bivši Eventim), kao i online na www.tickets.rs po promotivnoj ceni od 800 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1000rsd.

★★★★★★★★★★★

Ana Ćurčin je u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem. “Differences” je nešto najbliže savršenoj pop pesmi što je do sada uspela da napravi. Na prvu loptu to je vesela i zarazna ljubavna pesma, a onda kako vas ritam obuzme i kako se prepustite zavodljivoj igri klavira i gitare, počinjete da otkrivate nove slojeve i da tonete i tonete….

“Pesma „Differences“ predstavlja prostor gde se mi, kao različiti ljudi nalazimo, radimo, pričamo i unutar njega maštamo. Pozvali smo Nemanju da uradi video i dali smo mu potpunu slobodu. Uzvratio nam je divnim spotom na snimanju tokom kojeg smo uživali, što je posebno težak zadatak ako se uzme u obzir da snimanje spota često nije nimalo jednostavan zadatak za muzičare. Zahvaljujući Jadriličarskom klubu Ada, njihovim članovima i prostoru, Vladimiru, Bobu i Nemanji, vizuelno smo postigli nešto drugačije naspram naših prethodnih spotova, a da smo ostali dosledni našoj estitici i senzibilitetu,” rekla je Ana Ćurčin.

Album “Differences” zvanično će se pojaviti digitalno i na Youtube-u 6. septembra i drugo je studijsko izdanje Ane Ćurčin posle debija “Sketches of Belonging” (2016). “Differences” je kolektivno delo benda Ana & The Changes, a pored Ane Ćurčin grupu čine Goran Antović, Marko Cvetković, Marko Benini i Miloš Šikman. Goran Antović uradio je miks, produkciju i mastering. Gosti na albumu bili su Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić. Izdanje albuma na CD-u u limitiranom tiražu premijerno će moći da se kupi na koncertu 4. oktobra.

Foto: Danilo Mijatović
Artwork: Monika Lang