Kanadska supergrupa Operators vraća se u Beograd 1. septembra i promoviše novi album “Radiant Dawn” u klubu Elektropionir. Specijalni gost na koncertu je popularni Kepa, koji će svojim electro-newwave exYU setom napraviti savršen uvod i kraj za Devojku, Sema i Dena.

Ulaznice su u prodaji na sledećim mestima: Pab Brod (Bulevar Despota Stefana 36), na Spratu iznad Zaokreta (svaki dan od 17h, Cetinjska 15) i preko Gigstix mreže (online na www.gigstix.rs) po promo ceni od 700rsd.

Šta se desi kada se na jednom mestu nađu Den Bekner (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits), Devojka i Sem Braun (New Bomb Turks, Divine Fits)? Ukratko – zabava, strast, smeh i rokenrol! 2014. godine ovaj trio objavio je debitantski EP, posle toga i prvi dugosvirajući album “Blue Wave”. Od 2014. do danas svirali su par stotina koncerata po celom svetu, sa zapaženim nastupima na prestižnim festivalima (svirali su Primaveru dve godine zaredom!). Baš kao i u slučaju Handsome Furs, Operators posebnu pažnju daju koncertima po istočnoj Evropi i Balkanu.

Tokom perioda između dva albuma, Den je promovisao fantastični Wolf Parade album “Cry Cry Cry”, napisao pesmu za filmski blokbaster “Mandy” sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi i održao više rasprodatih koncerata na kojima su Operators svirali Handsome Furs pesme.

Novi album “Radiant Dawn” objavljen je krajem maju za Last Gang Records. Nove fantastične pesme nosi Beknerov katarzični glas koji daje posebnu moć psihodeličnom post-punk/disko-pop muzičkom tepihu u kojem se ističu jedan od najboljih bubnjara američkog nezavisnog rokenrola Sem Braun, sint kojim hipnotiše harizmatična Devojka i Denova razarajuća gitara. Kritike su fantastične, a nominacija za kanadski album godine sasvim očekivana. Baš je lako zamisliti “Loganov beg”, “Blejkovu sedmorku” ili “Zardos” sa muzikom Operators, to je saundtrek distpopije u kojoj živimo.

Pesme na “Radiant Dawn” napisane su i snimljene tokom 2018. i početkom ove godine u Montrealu i ostvrvu Vankuver. Specijalni gost na albumu je Tim Kingsburi iz Arcade Fire koji je svirao bas na poslednjoj pesmi, a album su miksovali bubnjar Wolf Parade Arlen Tompson i Napster Vertigo koji je bio i producent. Dobitnica Gremija Emili Lazar je uradila mastering.