16112487_1443649022312944_5271192100417328386_o

Pop Depression // Pop Depresija i Kišobran vas pozivaju na nešto novo, lepo i uzbudljivo – premijerni beogradski koncert kanadsko-italijanske grupe His Clancyness u Elektropioniru u subotu 4. februara! Specijalni gost na koncertu je mladi beogradski bend Stepa.

Ulaznice za koncert će biti u pretpodaji u Zaokretu od ponedeljka 9. januara po promotivnoj ceni od 500 dinara.

★★★★★★★★★★★

Solo projekat kanadskog pevača i gitariste Džonatana Klensija nije dugo ostao “solo”. Ubrzo se u njegov muzički svet baziran na post-punk, kraut rock i folk inspiracijama uključuju Italijani – Đulija, Jakopo i Niko i za svoju bazu biraju Bolonju.
Njihov debi album kao His Clancyness – “Vicious” – objavljen je za prestižni FatCat uz odlične kritike sa svih strana, a to ih je lansiralo na večno putovanje i obilaske koncertnih sala sa obe strane Atlantika. Usput su imali tu čast da sviraju na festivalima kao što su The Great Escape, All Tomorrow’s Parties, Eurosonic, Le Guess Who? ili SXSW. Tokom tih putovanja delili su binu sa Deerhunter, Maxïmo Park, Fear of Men, MGMT… i od svakoga nešto naučili, tako da je zvuk dobio značajne novitete na novom albumu, koji je objavljen prošlog oktobra, “Isolation Culture”.

U taj svet lo-fi anti pop hitova, nošenih distorziranim gitarama ili bouvijevskim sintom, The Gun Club teskobom ili lenonovskom anagažovanošću lako se ulazi i dugo ostaje zarobljen i opčinjen. Kao da ste u sred apokalipse koju gledate u “slow motion” tehnici.

***

Grupa Stepa je pre nekoliko nedelja objavila svoj prvi singl za pesmu “Next Time“. Bend je počeo sa radom krajem 2015. godine u postavi: Lola Miković – vokal, Aleksa Majstorović – gitara, Aleksa Nedić – bas gitara i Nikola VIdojević – bubnjevi.

https://www.youtube.com/watch?v=LWyyxZD_po8