girls

Retko imamo priliku da u Beogradu ugostimo neku grupu iz Severne Irske i sada je šansa da vidimo i čujemo jedan odličan bend iz Belfasta. Girls Names će u Elektropioniru nastupiti u utorak 4. oktobra.

Ulaznice su u prodaji u Zaokretu i Šikarici po promo ceni od 800. Ulaznice po punoj ceni od 1000rsd su u prodaji na svim prodajnim mestima DD tickets, kao i online na www.ddtickets.rs.

Girls Names su post-punk kvartet iz Belfasta koji je u samo sedam godina uzburkao tamošnju muzičku scenu. Mračni, teški, slojeviti i mistični, uticaje vuku iz šarolikog spiska izvođača u rasponu od Sonic Youth i Mission Of Burma, preko Can, Neu, Joy Division/New Order do Briana Enoa i Davida Bowiea, uz prijateljski naklon savremenicima kao što su npr. Interpol ili Editors. U samom pisanju pesama kažu da im je Evropa najveća inspiracija. Bend su 2009. osnovali Cathal Cully i bubnjar Neil Brogan (kojeg je 2013. zamjenio Gib Cassidy), a već sledeće godine pridružila im se basistkinja Claire Miskimmin. Dolaskom gitariste Philipa Quinna zaokružena je trenutna postava.

Girls Names objavili su tri studijska albuma i par EP-eva, a od albuma posebno su zapaženi kod kritike i publike bili izvrsni “The New Life” (dobitnik nekoliko irskih glazbenih nagrada) i aktuelni “Arms Around a Vision” u sklopu čije turneje dolaze u Beograd i koji su i promovisali premijerno u našem regionu na festivalu Reflektor u Zagrebu 4. juna. U Beogradu će za razliku od Zagreba Girls Names svirati kompletan set, kao zvezde večeri. Oni to zaslužuju…