ensh

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno.

Ulaz slobodan

Ensh

Domaća publika je početkom godine bila u prilici da se prvi put upozna sa Milenkom Vujoševićem, live act umetnikom i producentom koji se krije iza imena Ensh.

Zaraznim tekstovima i hipnotičnim melodijama pesama ,,Ćuti” i ,,Nedavno”, Milenkovim prvim ostvarenjima na maternjem jeziku, Ensh je ljubitelje electro i indie zvuka uveo u sasvim novu dimenziju.

Budući da je prethodnih godina osvajao Kanadu i Ameriku pesmama na engleskom jeziku, Ensh je odlučio da na novom albumu budu podjednako zastupljene numere sa oba njegova govorna područja, te je izdanje prigodno i nazvao “Both of them Milenko”.

,,Ideja mi je bila da album “Both of them Milenko” bude u oldschool maniru – da se doživi kao izdanje koje čini A i B strana… Pesme na engleskom jeziku su odraz ličnih iskustava, agresivnije su i kompleksnije i muzički i tekstualno. Imao sam veliku želju da počnem da se izražavam na maternjem jeziku, pa sam osećaj nesigurnosti da se adekvatno izrazim na ,,našem” prebrodio jednostavnim, pitkim stihovima, sa dosta repeticije, koja se u jednom trenutku pretvara u neku vrstu mantre. Moram da priznam da sam na dosadašnjim nastupima širom regiona, a bilo ih je dvadesetak prethodnih meseci, doživeo samo pozitivne reakcije na nove pesme. Dopada se ljudima taj specifičan elektro zvuk začinjen indie i drum’n’bass elementima – dožive čistu energiju!” iskren je Milenko Vujošević – Ensh.

U četvrtak, 17tog septembra u KC Gradu održaće se velika beogradska promocija novog albuma. Publika će imati prilike da vidi Ensh-a u novom vizualnom i scenskom doživljaju

enshmusic.com
facebook.com/enshmusic
twitter.com/enshmusic
youtube.com/EnshOfficial
ensh.bandcamp.com
soundcloud.com/ensh
tumblr.com/blog/milenkospeaks

Das Rage je Indie/dark-electro/pop koncept atrakcija iz Vukovara. Kombinacija ritam mašina, gitara,synthova i androgenih vokala čine unikatan, atmosferično-melankolični zvuk. Prvi album istoimenog naziva”Das Rage” izand je sredinom 2015 pod DIY etiketom Rude Pligrims Production. Zoran Filko (Gitare) Andrijana Manojlović (vokal/synth’s) Vesna Jagetić (back vokal)

facebook.com/DasRejdz
YouTube.com/user/DasRejdz
twitter.com/dasrage1

WDWRM (RUS) je eksperimentalni projekat Vladimira Smolyakova koji kombinuje različite žanrove, od sirove elektronike do mračnog ambijenta, sa ciljem da projektuje i vodi svoju publiku kroz pun spektar emotivnih stanja.

Osnovan 2014. godine, WDWRM je učestovao na brojnim umetničkim festivalima i kulturno-umetničkim manifestacijama kao što su Festival Horror & Fantasy Filma Hrizantema, Dev9t, DSPH Showcase, itd. Takođe je nastupao i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu u sklopu Projekta 0.

Služeći se mračnim i melanholičnim sintovima kao formom naracije, fokus projekta je da svakim nastupom ispriča posebnu priču i time stvori intimnu povezanost između naratora i slušalaca.

facebook.com/WDWRM
wdwrm.tumblr.com
twitter.com/wdwrm
wdwrm.bandcamp.com
soundcloud.com/wdwrm