Auf Wiedersehen

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno.

Auf Wiedersehen (Aufiderzen, Zdravo Dovidjenja) je beogradski “cold rock” sastav cija muzika se moze opisati kao plesna i mračna, atmosferična i svedena, ogoljena i  nepretenciozna. Iz koncepta se izrodio bend koji ima tendenciju da se vrati u koncept. Na tom putu i nastaje njihova muzika.

Auf Wiedersehen-ovcima ce se u izvesnim momentima electro-blues klimaksa pridruziti i gosti:  Vlaca (Sila, Lira Vega, Svemirci) na gitari, Sana (Xanax) na elektronskim perksijama i vokalnim manevrima i jos pokoji gost koji ce svojim sentimentom obogatiti zvuk Auf Wiedersehen-a.

Ukoliko vam se djuska a da to nije ono uz sta uobicajeno djuskate, mislimo da ce Auf Wiedersehen zadovoljiti izvesne kriterijume nekompromisnosti i oslonca na groove koji vasim kolenima i kukovima ulivaju izvesnu dozu autonomnosti pri pokretu.

A posle toga –  Zdravo Dovidjenja!

Do vidjanja u KC Gradu slusajte pesmu “Grad”:

a posle tog I sve ostalo: