zaokret jun fb-01

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno. Ovog četvtka nudimo vam dva potpuno drugačija muzička doživljaja!

Satnica:
18.00 vrata, Zaokret alt folk DJ set (Marko)
19.00 Katarina Juvančić & Dejan Lapanja (alt-folk, SLO)
20.00 Zaokret slow electro DJ set (Rale)
21.30 POLLY (RU) live set
22.30  Zaokret banger DJ set (Junior)

Ulaz na Zaokret je slobodan

U 19h nastupaju Katarina Juvančić & Dejan Lapanja (alt-folk, SLO)

Katarina Juvančič je snimila možda i najženskiji album na ovim prostorima do sada. (Zli Hadžo)

Katarina i Dejan su se prvi put pojavili na slovenačkoj sceni 2009. godine sa svojim folk rock hitom Uej uej (Magdalenca) koji se brzo probio na nacionalni radio i ušao u srca slušalaca. Često svrstavani u žanr alt-folk, spajajući moderne trendove sa starim narodnim uticajima i senzibilitetima. Višestruko nagrađivani na kantautorskokm takmičenju Slovenije, njihov album Selivke pobrao je brojne pozitivne kritike. Na aktuelnom  albumu “Hope’s Beautiful Daughters” učestvovalo je 17 umetnika iz Slovenije i Škotske, a do sada su ga izvodili u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Irskoj, Škotskoj i Srbiji.
http://www.katarina-dejan.com/

U 21.30h nastupa POLLY (ambient, trip-hop, electronic / Ekaterinburg, RU)

Polly je elektronski projekat ruskog producenta i kompozitora Alekseja Poljanina koji je u poslednjih 15 meseci imao više od 100 nastupa u 11 zemalja. Nastupao je sa Morcheebom, Arms And Sleepers, Slow Magic, This Will Destroy You i mnogim drugim. Njegovi nastupi uvek su praćeni video projekcijama. Njegov debitantski album “U Can More” izdat je 31. decembra 2013. godine za izdavačku kuću “IceCreamDisco”.