hut

Chuck Prophet Official & The Mission Express vraćaju se u Beograd ovog proleća i ne dolaze sami! Odlican hrcak i Pop Depression // Pop Depresija uz podršku Zaokret-a spremaju vam celovečernji HUTENENI Fest u petak 15. maja u Dom omladine Beograda na kojem učestvuju i Rebel Star, The Bambi Molesters i Jonah Tolchin.

Posle neverovatne turneje po Brazilu kojom su obeležili 20 godina postojanja, u Beograd se vraća i najbolji rokenrol bend iz Hrvatske, gospodari talasa i rifova The Bambi Molesters!

Nema dobrog festivala, a da se ne promoviše i neko potpuno “nov” našoj publici. Naš treći učesnik HUTENENI Festa je Jonah Tolchin, koji svira folk i bluz sa pank energijom i Amerikana senzibilitetom. Za uzore navodi sve putnike “Tajanstvenog voza” Žikice Simića: Townes Van Zandt, John Prine, Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Nick Drake… Objavio je dva studijska albuma, a “Clover Lane” koji je izašao prošle jeseni prvi je za prestižnu izdavačku kuću Yep Roc Records.

“Rekom” će se spustiti sa severa do Beograda i učiniti da opet, baš kao i na antologijskom koncertu u Klubu DOB-a u oktobru prošle godine, pevamo, skačemo, smejemo se i uživamo. Bez grupe Rebel Star ovaj festival nije kompletan. Milan Glavaški, Atila Prikler, Ešli Bris, Majk Kentiš i Čaba Marinka opet u našem gradu. Želimo da “ovaj sivi grad iznad kog su sateliti” bude tehnikolor oaza. Bar na jedno veče.

Cena ulaznice za HUTENENI Fest u pretprodaji je 1500 dinara, a karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix i Eventima, na blagajni Doma omladine Beograda i u kafeu Šikarica (Skadarska 22). Uz prvih 50 ulaznica koje su u prodaji u Šikarici ide i specijalni poklon, CD “Kalifonija” grupe Rebel Star.