Radimo muzičku podršku ovom događaju. Dva opasna benda, nikako ne treba propustiti ovaj slatkiš! Evo zvanične najave:

1781046_667049073361897_663114262314513952_o

U subotu 19. aprila WENT će nastupiti u Jazz baru Centar, zajedno sa Goranom Grubišićem u ime benda Wooden Ambulance. Zagrevanje situacije pre i posle koncerta preuzima predivna i uvek pozitivna skupina Zaokret, koji će još jednom pokazati zbog čega su jedni od najboljih aktuelnih partymakera u gradu.

Za svakoga ko se tokom popodneva nadje u gradu, kratka stanica bice i Record Store Day koji se odrzava u Pinball Wizard Records u Euro centru (Makedonska 30).
Od 14h, oslonjeni samo na svoje gitare i glas, Dusan Filimonovic i Goran Grubisic odsvirace manji akusticni koncert.
Time ce ujedno obeleziti i fizicko izdanje kompilacije “Samo budi jednostavan”, jedne od znacajnijih ovogodisnjih izdanja u tom zanru koje je u organizaciji Pop Depresije i Ivana Loncarevica okupilo brojne postovaoce i ljubitelje ovog alt-country velikana.

Karte za koncert u Jazz baru Centar kupuju se na samom ulazu po ceni od 300 rsd, a vrata se otvaraju u 21.
________________________________

Wooden Ambulance (Subotica)

http://woodenambulance.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/wooden.ambulance

Wooden Ambulance je do sada objavio dva studijska albuma, “Intersection” (2012) i “River Sand” (2013), ali i svirao više desetina koncerata po celom regionu – svi koji su ih videli više puta, znaju da je svaki njihov koncert drugačiji. Pored “standardnih” koncerata i tradicionalnih biciklističkih turneja, ali i učešća na kompilacijama “Bistro na rubu šume” i “Pesme ispod pokrivaca”, WA su prošle godine učestvovali i na prvom Americana Night festivalu u Domu Omladine.
Goran ovom prilikom najavljuje njihov treći album “Rough Charms”.

Went

http://www.facebook.com/band.went
https://soundcloud.com/a-band-known-as-went/sets
http://www.youtube.com/channel/UC4V4Smx-wj6PFV00_OQsBgg?feature=watch

Went je nastao 2005. godine i pravi muziku pod uticajem američkog folka, odnosno pripovedanja o životnim usponima i padovima, mešajući razne žanrove rock and rolla u jedinstveni zvuk. Članovi benda su Dušan Filimonović (gitara,vokal), Stefan Pejatović (bubanj), Ivana Miljković (gitara, perkusije, orgulje), Goran Štrbo (gitara, perkusije, synth), Sara Tomić (bas), Tomislav Marjanović (duvači) i Stefan Gaćeša (zvuk). Izdali su dva EPa za beogradsku izdavačku kuću Floorcollapsing, a u toku je završavanje trećeg koji se očekuje 2014. godine.