1236980_603075229742917_325323638_n
KIŠOBRAN & SUPER SIZE SHE
PREDSTAVLJAJU

ICEAGE(Copenhagen)
http://iceagecopenhagen.blogspot.com/

Threesome(Beograd)
http://threesomeband.tumblr.com/

Chresus Jist (Beograd)
http://chresusjist.bandcamp.com/

Koliko je uobičajeno danas videti grupu besnih klinaca sa gitarama, na vrhovima svih indie top lista i ablumom na jednoj od najvecih nezavisnih etiketa na svetu, a da pritom ne dolaze ni iz Britanije ni iz Amerike?

ICEAGE su 4 dvadesetogodišnjaka iz Kopenhagena. Izdaju za Matador koji je u poslednjih dvadesetak godina izdao hrpu klasika, od bendova poput Sonic Youth i Belle and Sebastian, preko Interpol, The Queens of the Stone Age do Kurt Vile-a.

Oba njihova albuma – ”New Brigade” (2011) i “You’re Nothing” (2013) dobila su prestižnu Pitchfork etiketu Best New Music, 9/10 od NME-ja i moglo bi se reći da ne postoji relevantno muzičko glasilo koje u poslednje dve godine nije napisalo bar par redova hvalospeva o njima. Zvuk ovog benda nosi u sebi beskompromisni duh rokenrola sa kraja sedamdesetih, mešajući različite podžanrove iz spomenute epohe – punk, hardcore, goth, post-punk. Poređenja sa Wire, Sonic Youth, Joy Divison ili Black flag možda još bolje oslikavaju širok dijapazon uticaja iako bi se na prvo slušanje olako moglo oceniti da se radi o bendu koji sa malim zakašnjenjem reaguje na veliki “punk revival” početkom prošle decenije 21. Veka.

Lokalna podrška na beogradskom koncertu biće im Threesome i ChresusJist, a pre i posle koncerta za muziku će biti zaduženi Kišobran DJ’s.

Karte za ovaj koncert se mogu naći na šanku KC Grad po retprodajnoj ceni od 400 din. Na veče koncerta cena karte biće 600 din.

Organizacija
http://supersizeshe.com/
http://kisobran.org/