Naša bliska drugarica i fotograf pod Kišobranom – Milica Mrvić – ima svoju prvu samostalnu izložbu fotografija u Domu kulture u Čačku. Svečano otvaranje će biti 28. septembra u 19:00h u gornjem holu Doma kulture, Trg ustanka 2-6. Izložba će trajati do 16. oktobra i svakako je nešto što bi trebalo pogledati!

Ovo nam je bio fenomenalan povod da odemo sa Milicom u Čačak. Pomoći ćemo joj na samom otvaranju, a kasnije iste večeri organizujemo i prvu Kišobran žurku u Čačku u klubu Velvet! Tom prilikom pridružiće nam se i lokalna podrška, pevač grupe Za Dž, Janko Ćirković sa jednosatnim DJ setom.

 

 

Kišobran žurka

Povodom otvaranja izložbe “Kulinarske mrvice”
Uz podršku “Za Dž” DJ seta

Petak, 28. septembar 2012. godine
Start 22:00 h
Ulaz besplatan

Klub Velvet
Karađorđeva 15
32000 Čačak

 

 

A sada malo o Milici:

Milica Mrvić rođena je 1987. godine u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku primenjena grafika, atelje fotografija y klasi prof. Branimira Karanovića. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama, kao što su 44. Majska izložba ULUPUDS-a, međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija u Zagrebu, ZGRAF, beogradski Design Week, Mikser festival, beogradska Noć muzeja i mnogim drugim. Jedna je od organizatora sada već tradicionalne prolećne izložbe “Medvedi u čast proleću”. Živi i radi u Beogradu.

Projekat “Kulinarske mrvice” Mrvić Milice predstavljen na ovoj izložbi nastao je kao diplomski rad na Fakultetu primenjenih umetnosti kod mentora fotografije prof. Branimira Karanovića i mento­ra grafike knjige prof. Jugoslava Vlahovića. Zamišljen je kao lična interpretacija starog kuvara Milicine prabake i recepata njene bake. Projekat je nagrađen prvim nagradama na Međunarodnom bijenalu studentske fotografije u Novom Sadu (2011) i na BookIll festivalu u Novom Sadu (2012). U toku 2011. i 2012. objavljivan je više puta, kako u štampanim tako i u internet publikacijama.