Neki Kišobranu veoma dragi ljudi vredno rade na realizaciji ove predstave, tako da biste bili veliki carevi ako biste ih podržali i došli na premijeru koja se bliži! Sledi zvanična najava:

U predstavi Balada o Pišonji i Žugi dva beogradska renomirana pozorišta Atelje 212 i Omladinsko pozorište DADOV udružili su svoje kreativne snage i potencijale u okviru nove predstave.

Večna i uvek aktuelna priča o dva prijatelja, muslimanu i pravoslavcu, koji pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i socijalizma , beže u svoj utopijski ambijent-more. Za junake predstave more, muzika i igra predstavljaju jedini vid eskapizma od surove svakodnevice koja se postepeno dezintegriše i odumire. Takođe, po svojoj tematici, predstava nastoji da prevaziše nacionalne i etničke predrasude koji su na žalost i dalje aktuelni na našim prostorima.

Brojnu glumačku ekipu čine : Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) I (Lepi). Mlade glumačke nade, koje su svoje prve korake napravili upravo u pozorištu Dadov, predvodi doajen Zoran Cvijanović u ulozi Murga Drota.

Reditelj predstave je Vladan Đurković, a ostali saradnici su scenografkinja Marija Kalabić, kostimograf Dragica Laušević i kompozitor Irena Popović.

Predstava je rađena po motivima pesama Pišonja i Žuga I Pišonja i Žuga u paklu droge kultnog benda 80-ih Zabranjenog pušenja.

Kako su se Pišonja, Žuga, Nensi, Amila, Murga Dot snašli na pozorišnim daskama i da li se njihova scenska priča razlikuje od one u pesmi, saznaćete na svečanoj premijeri zakazanoj za 7. mart u Ateljeu 212. Predstava će se paralelno igrati i na sceni Ateljea 212 i pozorišta Dadov.

Pišonju I Žugu možete pronaći i na društvenim mrežama-  twitter i facebook.