10628791_10152687963370890_62642905330009999_o

 

Škripa i POP Depresija uz podršku Odličnog hrčka vam predstavljaju: Chris Eckman i Rykarda Parasol u Beogradu (Dom omladine Beograda//Klub 3. oktobar) i Novom Sadu (CK13, 4. oktobar).

CHRIS ECKMAN – http://www.chriseckman.net/
RYKARDA PARASOL – www.rykardaparasol.com

Neobična i uzbudljiva kombinacija dva talentovana američka autora, pevača i muzičara – Krisa Ekmana (Chris Eckman) i Rikarde Parasol (Rykarda Parasol) posetiće Srbiju 3. i 4. oktobra i održati koncerte u klubu Doma omladine Beograda u petak, 3. oktobra i Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu u subotu, 4. oktobra. DJ podrška Škripa (Novi Sad) i Zaokret tim (Beograd).

Ulaznice za koncert u Beogradu po ceni od 800 dinara su u pretprodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22 i na blagajni Doma omladine Beograda. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1000 dinara. Za koncert u Novom Sadu mesta pretprodaje su Omladinski Centar CK13 i CD Shop Mungos. Ulaznice po ceni od 700 dinara biće u prodaji od subote 20. septembra, dokće na dan koncerta cena iznositi 900 dinara.

Ekman je legendarni lider Amerikana veterana grupe The Walkabouts i kasnije cenjeni solo autor koga inspiracija vodi od Afrike do Balkana. Rikarda Parasol je žena koja moćno i uverljivo spaja muziku za film noir, folk i indie.

*********************************************

Kris Ekman je osnivač, multi-instrumentalista, glavni vocal uz Karlu Togerson kao i autor svih pesama u kultnom indie/folk/rock bendu The Walkabouts. Od nastanka 1983. godine do danas The Walkabouts su objavili nešto manje od 20 albuma za ugledne izdavače kao što su Sub Pop, Glitterhouse i Virgin. Ekman je Srbiju često posećivao tokom poslednje decenije, a nastupao je i sa The Walkabouts ili samo sa Karlom Torgensen – kao Chris & Carla – ili sa nekim od svojih balkanskih projekata (sa The Frictions npr). Ekman je radio i kao producent sa grupom Bambi Molesters, a sa članovima tog kultnog benda, imao je zajedničku grupu The Strange. Producent je bio nekoliko vanserijskih albuma svojih prijatelja Stiva Vina (Steve Wynn) i Willard Grant Conspiracy. Član je i Dirtmusic, koji pored njega čini i Hugo Race (ex-Bad Seeds).

Rikarda Parasol je kantautorka iz San Franciska, a poslednjih godina živi i radi na relaciji Kalifornija-Francuska-Poljska. Kritičari je često opisuju kao kombinaciju Nick Cave i PJ Harvey. Za muziku koju stvara kaže da je rock noir, a vešto kombinuje uticaje Kejva, Pidžej, Pati Smit, Niko, Merijan Fejtful i poeziju i prozu Keruaka ili Ginsberga. Objavila je tri albuma, poslednji Against The Sun izašao je 2013. godine, a u pripremi je i novi album. Prvi put u našoj zemlji svirala je u maju u Novom Sadu i oduševila brojnu publiku.

*************************************************