Ovo će biti četvrta godina kako Studio B u klubu Akademija predstavlja nove bendove koji su na zvaničnoj top listi Diskomer (autora Slobodana Konjovića) tokom godine postigli zapaženi uspeh. Motivišući domaće izvođače, najviše one neafirmisane, muzička redakcija radija Studio B ovim koncertnim serijalom želi da predstavi ne samo najuspešnije u našoj kući već i bendove koji su svojom isključivo radijskom promocijom skrenuli pažnju šire javnosti na sebe.

U klubu Akademija 19.11 sa početkom od 22h nastupaju Breeze i Threesome dok smo im mi DJ podrška.

Poslednjih četiri, pet godina pokazalo se da entuzijazam i kvalitet domaćeg izvođača (onog koji ne pripada vladajućim folk i pop kružocima) ne može večno biti ignorisan. “Udarničko” angažovanje muzičkih emisija Studija B, radija B92, popboks.com, emisije “Jelen Top 10”, pojedinih emisija na Beogradu 202, Radio Beogradu (“Ritam popodneva”) kao i na web-radiju “Novi Radio Beograd”, svojom suptilnom ali istrajnom ofanzivom učinilo je da se prostor za domaću muziku u dominantnim medijima pronađe, da se njihove pesme vrate u klubove, da koncerata ima sve više a da poseta i interesovanje publike raste.
Posebnu istrajnost u (re)formiranju scene imaju svakako sami izvođači. Njihova neosporna posvećenost ove godine manifestovala se kroz fenomenalna ostvarenja grupa: Zemlja Gruva, Ika, Inje, MaraQYa, The Mothership Orchestra, Keckec & Acid Folk Orchestra, Sajsi MC… koji su pored Diskomera detaljnije predstavljeni kroz sadržaj emisije “Kreni” (autora Uroša Milovanovića).
U okviru ovogodišnjeg koncerta “Pravo sa Diskomera…” odlučili smo da publici i slušaocima u godini proslave 40. rođendana Studija B priredimo nezaboravno veče posvećeno klasičnom rokenrolu i njegovim najranijim inkarnacijama. Veče u klubu Akademija u petak 19. novembra odisaće nostalgičnom atmosferom igranki šezdesetih prošlog veka ali i britkošću garažnog zvuka dvehiljaditih.