Izložba radova (ilusracija i plakata) kao i sam naziv izložbe DAYDREAM nastali su kao posledica inspiracije koja se desila u periodu rada na projektima Kišobran i Piknik. Piknik događaji koji su se desili u prošlom periodu su predstavljali savršen „beg“ iz gradskog okruženja i stresa u prirodu, nudeći opuštenu atmosferu, dobru muziku i zabavu za sve uzraste. Optimizam, radost i lakoća trenutka je nešto što na ovim prostorima uvek dobro dođe. Radovi na izložbi su uglavnom ispirisani takvim momentima i predstavljaju trenutke begstva kako iz svakdnevice dizajnerskog posla tako i egzistencijalne stvarnosti u neki laganiji i jednostavniji prostor.

Izložba je prodajna i sve izložene radove možete kupiti kako u nedelju 25. februara od 17h tako i sledećih mesec dana u prostorima Zaokret i Sprat.

Muzička podrška: Kišobran

Zeljko Loncar je zanimljiva figura domaće i svetske dizajnerske scene. Poznat je kao jedan od osnivača grupe Turbosutra, koja je dizajnerskoj publici najpoznatija po projektu Laserski samit jeftine grafike. Član je i umetničkih grupa SilkSkrin, Flomasters i Cabinet SR:CH, koje kroz veliki broj izložbi i projekta promovišu grafiku i dizajn. Željko trenutno živi u Beogradu gde na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu predaje grafički dizajn i podstiče kulturnu razmenu studenata iz celog sveta. Njegov prepoznatljiv vizuelni jezik predstavlja kombinaciju grafike i grafičkog dizajna. Karakterističan vizuelni svet u kom do složenih kompozicija dolazi jednostavnim sredstvima, nastaje kako sam kaže, “u prostoru kontrolisane spontanosti”, inspirisan internet kulturom i savremenim trendovima.
http://www.daydreamstudio.net/