damien

Posle dve godine magični Damien Jurado vraća se u Beograd. Muzičar, pesnik i slikar iz Sijetla u Srbiju dolazi da promoviše svoj novi studijski album, “Visions Of Us On The Land”, kojim je kompletirao “Maraqopa” trilogiju.

Koncert će se održati u sredu 6. jula u klubu Elektropionir, a ulaznice po promo ceni od 1200rsd do 8. aprila u prodaji su u Zaokretu i kafeu Sikarica, posle toga cena je 1500. Broj ulaznica je limitiran na 150. Ovo je poslednji koncert u okviru obeleževanja jubileja “15 godina Pop Depresije”, program koji realizujemo u saradnji sa Kišobranom i Odličnim hrčkom.

“Visions Of Us On The Land”, Juradov 12. studijski album, nastao je u saradnji sa producentom i multi-instrumentalistom Richardom Swiftom, sa kojim je stvorio i remek-dela “Maraqopa” (2012) i “Brothers and Sisters of the Eternal Son” (2014), a kompletira priču o autsajderu koji je prinuđen da napusti civilizaciju kako bi otkrio neke univerzalne istine.

Kao i svako veliko umetničko delo, “Visions Of Us On The Land” je priča o ljubavi i smrti, ali i putovanje u podsvest, zvučna mapa bez tačno ucrtanih lokacija, puteva i orijentira koja svakim novim slušanjem ili putovanjem otkriva svoj novi deo.

Damien Jurado kaže da oni koji mogu da vam pomognu u tom otkrivanju sebe i tajnih lokacija na mapi su: Syd Barrett, The Twilight Zone, Zabriskie Point, Blade Runner, The Martian, Captain Beefheart, The Cramps, Bo Diddley, The West Coast Pop Art Experimental Band, Linda Perhacs i Gordon Lightfoot.