ana_curcin

★ ANA ĆURČIN + SARA RENAR ★
//Sreda 10. februar 21.00// MONSUN /Travnička 3/

Koncertna promocija prvog studijskog albuma Ane Ćurčin “Sketches Of Belonging” zakazana je za sredu 10. februar u beogradskom klubu Monsun u 21h. Specijalna gošća na koncertu je hrvatska kantautorka Sara Renar. Karte su u pretprodaji u kafeu Zaokret (Cetinjska 15a), Monsun BARu (posle 17h) i u kafeu Drvo Javorovo (Knjeginje Zorke 3) po ceni od 500 RSD. Karte na dan koncerta na vratima će biti 600 RSD.
Karte možete kupiti i na GIGSTIX sajtu: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/987-ana-urin-sa-bendom–10022016–beograd-monsun

Za neke stvari da se dese treba biti strpljiv. Treba verovati, nadati se, čekati pravi trenutak. Neke pesme biraju svoj pravi trenutak kada će da budu napisane. Neke druge gotove su čim se prvi put odsviraju. Gillian Welch i David Rawlings su taj proces nastajanja pesme – od skice, demo snimka do “završene” objašnjavali rečima: “Dok pesma nije spremna, mi praktično postojimo u svetu koji je čist očaj.”

Jedan dug i mukotrpan proces, prepun pokušaja, dobrih i loših, promišljenih i “na prvu loptu”, intimnih i filozofskih… priveden je kraju i Ana Ćurčin predstavlja javnosti svoj prvi studijski album “Sketches of Belonging”.

“Ovaj album se u procesu snimanja promenio. Naišle su neke nove pesme koje su izgurale neke stare. Neke pesme su napisane pre više od desetak godine, neke su nešto mlađe, neke su nastale dok smo snimali album. Iako su starije i razbacane po vremenu bilo mi je bitno da budu zabeležene,” rekla je povodom objavljivanja albuma Ana Ćurčin.

Album “Sketches of Belonging” je dostupan na bandcamp stranicama Ane Ćurčin i izdavača Pop Depresije, kao i na svim ostalim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Google play, Spotify…). Fizičko izdanje albuma na CD-u (objavljeno u saradnji sa Odličnim Hrčkom) u prodaji je od druge polovine januara.

Sara Renar je zagrebačka kantautorka koja na sličan način kao Ana Ćurčin nezadrživo osvaja novu publiku, okuplja fantastičnu ekipu kvalitetnih muzičara, svira svuda gde je pozovu i konstanto se menja u potrazi za savršenom pesmom i atmosferom. Pesme je počela da piše 2008. godine, prvi singl “Trebam te” objavila je tri godine kasnije, a prvi album “Djeca” (2013) nominovan je za najbolji debitantski album, a sledećim izdanjem – “Jesen” (2014) Sara je potvrdila status jedne od najprogresivnijih hrvatskih muzičarki. Sara Renar je mlada, talentovana i lepa i njeni solo koncerti su pravi mali dragulj koji svetli u bilo kom prostoru.

Linkovi:
Anacurcin.com https://anacurcin.bandcamp.com/ popdepresija.com
Sararenar.com https://www.facebook.com/renarsara