ryley

U čast 15 godina Pop Depresije, prvi u seriji malih i akustičnih koncerata koje smo pripremili za vas tokom sezone zima-proleća je nastup američkog kantautora Ryley Walker-a (Rajli Voker), koji će u Gun Clubu nastupiti u subotu 6. februara od 22h. Informacije o prodaji ulaznica uskoro.

Ima ljudi koji misle da Ryley Walker svoju akustičnu gitaru svira kao Bert Jansch i da peva kao Tim Buckley. A onda se pojave neki drugi koji u njemu čuju Nicka Drakea, Vana Morrisona, Johna Martyna… I svakoga dana neko novi čuje nešto drugo, nešto drugačije. A Ryley peva onako kako oseća, svira onako kako je raspoložen, sa podjednakim divljenjem prema “Astral Weeks” i “Pink Moon”, s obožavanjem i “Nebraske” i “I Want to See the Bright Lights Tonight” ili citiranjem “Veedon Fleece” i “Happy Sad”.

Sa navršenih četvrt veka života Ryley ne staje, svira svaki dan, piše nove pesme, oduševljeva publiku svih generacija i upija život oko sebe. Njegov drugi studijski album, “Primrose Green” (Dead Oceans, 2015) je na gotovo svim bitnim muzičkim listama za 2015. godinu u prvih deset – Uncut Magazine mu je dao 9/10, NPR je recenziju zaključio sa “This is rock ‘n’ roll”… A on sve to lakonski prihvata, ide ka novim izazovima, zakazujući koncerte na mestima na kojima nikad nije bio.

Spremite se za Ryleya Walkera, gitaristu neverovatnog talenta, pevača kakvog niste čuli od Jeffa Buckleya i harizmatičnog šoumena koji nema nameru da osvaja svet.