zaokret-leto-28-05-fb

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno.

Ovog četvtka promovišemo Superuho festival koji će se održati u Šibeniku od 4. do 6. avgusta i na kome ćemo između ostalih imena nastupiti i mi, Kišobran kolektiv sa svojom Kišobran žurkom. Na ovom Zaokretu moći ćete da kupite karte za festival po promotivnim cenama. fb page: https://www.facebook.com/SuperUho.Festival

Sa nama će biti DJ duo Dept. of Forgotten Songs, Andrea i Zorana, stari prijatelji Zaokreta i naši česti gosti. Puštaju razne indie žanrove, ali njihova muzika se možda može najbolje opisati kao jednostavno lepa.
https://www.facebook.com/pop.dept?fref=ts

Pored njih, imaćete priliku da čujete najsvežije mikseve DJ Tela, poznatog beogradskog gurmana, estete i filantropa. Muzikom se bavi nesvesno, a ljudi kažu da je fin. Godinama lutajući kaldrmamastim snovima nesuđenih tašti, Telo donekle ne otkriva suštinu samospaznaje kao takvu, ali tu i tamo ubode poneki hit (češće koristeći svoj pseudonim DJ Bela Griva).
Telo pored Grive  ima i benjd, a Benjd je muzička ambrozija ukoliko procveta u tihoj noći, šapatom, samo da komšije mirno spavaju. Benjd svira gitaru i peva subjektivne istine o svemiru, vašem strahu od osmeha i sreći uopšte. Kao konstatne uticaje spominje crnogorski tugaljivi bluz i Lil John-a.
Pupoljci obećavaju, a istina je negde na Zaokretu.
Slušajte benjd: https://soundcloud.com/zlombulo

Ulaz je slobodan.