zaokret-leto-21-05-fb

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno. Ovog četvtka sa nama će biti i Jovanović, pesnik i svirac preobičnog imena koji sebe predstavlja kao beogradskog kantautora.

Svoju svakodnevnu potrebu da zapisuje da ne zaboravi upotpunio je jednog dana kada je pored gitarskih distorzija i ogromnih pojačala otkrio čari akustične gitare i tehnike sviranja prstima.

Čitav mozaik je počeo da sklapa 2012. godine.  Kao rezultat, Jovanović sada svira i peva autorsku akustičnu muziku zasnovanu na amerikani i bluz nasleđu. Nastupa sam. Peva na srpskom jeziku o sebi i drugima, pobedama i porazima. Pokušava da svira i usnu harmoniku i slajd gitaru.

Početkom novembra 2014. izdaje svoj prvi, istoimeni album “Jovanović” kao samizdat, koji može besplatno da se preuzme sa interneta (www.jovanovic.bandcamp.com).
Cilj mu je da svira što više i da završi drugi album ove godine.
Ovoga puta će probati da odsvira nekolicinu potpuno novih pesama.
Na sve Zaokrete ulaz je slobodan.

www.soundcloud.com/ing-jovanovic
https://www.youtube.com/channel/UCJVL63w3t1lDz2aUZRiGLFQ
http://www.facebook.com/jovanovicislicno