Trobeci_fb

Legendarni avangardni sastav Trobecove krušne peći 14. marta dolazi u KC Grad i donosi nam najbolje iz svoje tridesetogodišnje karijere!

Grupa Trobecove krušne peći, nazvana po najpoznatijem slovenskom serijskom ubici, bila je jedna od najboljih ex-Yu alternativnih bendova osamdesetih godina sa teritorije Hrvatske, ali i jedna od najbolje čuvanih tajni, pre svega zbog nemogućnosti izdavanja albuma. Trobeci su svirali avangardni post punk specifične crnohumorne poetike, i njihovi eksplozivni  nastupi su često bili na tankoj liniji između performansa i ekscesa.

Bend je osnovan 1981. godine. Marginalnom muzikom i grotesknim nastupima izdvojio se kao alternativa novom talasu koji je vladao mainstream scenom.Tih ’80-tih godina su bili u ilegali, bez podrške medija i izdavačkih kuća, ali su bili miljenici velikog broja ljudi sa stavom, koji su ih redovno pratili i podržavali.

Danas, 30 godina kasnije, Trobecove krušne peći su se ponovo okupile, a kako kaže publika koja je bila u prilici da vidi neki od njihovih nastupa u poslednjih godinu dana, tvrdi da su Trobeci jednako sveži, intrigantni, bizarni i drski.

Trobeci su 2013. godine objavili box set ,,S mukom žvaču trubadurov vrat” na kojem se nalazi kompletan opus benda od 1981 – 1987. godine. Sastoji se od duplog vinila sa remasterizovanim materijalom i dva CD-a.

Publika KC Grada biće u prilici uživo da čuje kompletan materijal sa pomenutog izdanja, i da se uveri zašto su Trobeci i danas jedan od najintrigantnijih bendova u regionu!

Cena karte 500 rsd