Naši dragi prijatelji iz Paba Brodu pripremaju zanimljivu izložbenu sezonu. Mi svakako tamo često odlazimo na piće, tako da nam ova divna promena enterijera veoma godi! Evo šta nam poručuju:
Srdjan Veljovic - POZIVNICA FB cover page
Pab Brod i Imidž Galerija predstavljaju KRSTARENJE, ciklus izložbi. U periodu od 13. oktobra do 31. decembra. 2014. godine, Umetnici okupljeni oko Imidž Galerije će predstaviti svoje radove Brodovim posetiocima.

“Ideja o umetnosti koja širi granice svakako nije nova, kao ni zamisao o njenom izmeštanju iz uobičajenog galerijskog ili muzejskog prostora u javni. Projekat KRSTARENJE obuhvata ciklus izložbi koje se održavaju u pabu Brod u saradnji sa imidž Galerijom i umetnicima koji su okupljeni oko nje. Neki od izlagača su umetnici na početku karijere, dok su drugi već izgradili umetnički identitet i prepoznatljivu estetiku. Ovog puta umetnost isplovljava iz galerijskog prostora i uplovljava u beogradski pab. Tako započinjemo tromesečno krstarenje.”

U ponedeljak, 13. oktobra u 20h, u pabu Brod, održaće se otvaranje izložbe fotografija Srđana Veljovića – EKONOMIJA MOĆI HETEROSEKSUALNE VEZE. Ovom izložbom započinjemo projekat KRSTARENJE, ciklus izložbi koje će se ove jeseni dešavati u pabu Brod u saradnji sa Imidž galerijom i umetnicima okupljenim oko nje. 
Postavka izložbe EKONOMIJA MOĆI HETEROSEKSUALNE VEZE će trajati do 22. oktobra.
Ulaz je slobodan.

EKONOMIJA MOĆI HETEROSEKSUALNE VEZE
Serija fotografija koja problematizuje relacije unutar heteroseksualne veze. Fotografisan par simbolički reprezentuje odnose na nivou ekonomije moći. Odnos partnerstva i suprotstavljenosti koji se sukcesivno smenjuju u dinamičkom procesu koji čini relaciju dvoje ljudi, predstavlja traženje rešenja egzistencije/kompromisa koji će aktere, kao i njihovu međusobnu relaciju, učiniti živim i aktivnim; problematizovanje koegzistencije individue i njenog odraza u drugome/partneru.

Srđan Veljović
Fotograf i kulturni radnik. Rođen 1968. godine. Završio Elektrotehnički fakultet. Član ULUS.
Bavi se problemima identiteta i njegovog uspostavljanja kao polja konstituisanog spolja istražujući mesta prestupa granica koje ga definišu. Učestvovao na brojnim samostalnim i grupnim izložbama I projektima.

Krstarenje Red rvd 4 print