slon
Zaokret će ugostiti Elephant and the Moon. U okviru svoje regionalne turneje, 6. Juna u K.C Grad-u, sa početkom od 20h nastupiće talentovani Zagrepčanin.

Pesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gde stari klavijaturista hrapavim glasom peva jazz poslednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Čuče u borama muškarca koji sedi u dajneru kraj puta usred ničega i razmišlja gde još može pobeći od sebe. Tuguju zajedno sa ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca. Lenčare u nervoznim drhtajima klinca koji sedi na haubi tatinog starog auta s rukom naoko nehajno ovijenom oko devojčinih ramena, dok se takmiče ko će od njih prvi videti zvezdu padalicu u toploj letnjoj noći.

Elephant and the Moon je Petar Vranić. Sticao je iskustvo u brojnim zagrebačkim bendovima, da bi se krajem 2011. odvažio sam stati pod svetla pozornice, svirajući tužnjikave rokenrol pesme na granici između americane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville. Bend je trenutno u procesu proširenja postave i snimanja EPa pod nazivom “Thank your lucky stars”.

U okviru putešestvija po Srbiji, ” Slon” će nastupiti i 2.6. u Subotici ( Studio 11), 3.6. u Novom Sadu (Culture Exchange).

Ulaz na sve Zaokret događaje je besplatan.