KONKURS: POZIV NA BUĐENJE!

Pozivamo umetnike, umetničke grupe i timove da nam se i ove godine pridruže obeležavanju početka proleća! Postoji jedno lepo narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se spominje i neki medved, a veruje se i da od njega sve zavisi. Ako se medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu! Na sam početak kalendarskog proleća, 21. marta u Ustanovi kulture Parobrod biće otvorena treća po redu izložba pod nazivom Medvedi – U čast proleću.

Pozivamo sve vas: slikare, grafičare, vajare, ilustratore, fotografe, animatore, reditelje, koncep- tualne umetnike, kostimografe, scenografe, kuvare, grafičke dizajnere, industrijske dizajnere, arhitekte, strip-majstore, dizajnere igračaka, kao i sve vas koji se bavite bilo kojim vidom krea- tivnog stvaralaštva da se prijavite!

Izložbu će činiti 30 odabranih radova, domaćih i stranih autora, a tema, i ujedno i jedino ograničenje konkursa, je MEDVED.

PRIJAVA ZA KONKURS TREBA DA SADRŽI:
1. osnovne informacije o umetničkom radu / projektu (ime rada/projekta, autor/ grupa autora, kada je rad nastao ako je u pitanju već postojeći rad, trajanje ako je u pitanju video)
2. kratak opis ideje rada (do 300 reči)

3. preview rada (zavisno od prirode rada treba slati: JPEG ili PDF fajlove ne veće od 3MB, rezolucije 72dpi  / link ka video radu /  fotografije rada takođe ne veće od 3MB)

4. portfolio autora (sajt/link ka nekoj od internet galerija/pdf)

KONKURS JE OTVOREN DO 25.FEBRUARA!

Sve radove kao i dodatna pitanja u vezi konkursa slati na e-mail adresu: medvediucastprolecu@gmail.com

 

NAPOMENA: Svaki autor može da pošalje više od jednog rada bez obzira na godinu nastanka rada/radova

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. marta na zvanicnom sajtu izložbe
www.medvedi.rs
kao i na našoj facebook stranici
www.facebook.com/SpringWelcoming

DO SKOROG BUĐENJA! U SUSRET I ČAST PROLEĆU!
Vaši Medvedi

Prijatelji projekta:
Ustanova kulture Parobrod
(www.ukparobrod.rs)
Kišobran organizacija
(www.kisobran.org)