U periodu od 10. do 20. januara, Dom omladine se preobražava u sigurnu kuću za mlade. Kako kažu, u pomoć su im priskočili svi značajni ljudi sa nove beogradske kulturne scene, a nama je izuzetno drago da su i nas pozvali da im se priključimo! Akcija je nazvana: Misija Beograd.

Dovodimo vam tri benda koji će da razdrmaju pod Amerikane i pokrenu sve prisutne na ples: Thank You Baudelaire, Bas i Stega i Vibrator u rikverc! Sva tri su mlada, sva tri su vesela, sva tri već zauzimaju svoje mesto na regionalnoj sceni. Simboličan ulaz, jeftino piće, vrhunska svirka, žive vizuelizacije i to sve u samom centru grada – podmažite đonove, ponesite kišobrane i dođite da đuskamo!

 

Kišobran koncert
Subota, 12. januar 2013. godine

Start: 21:00 h
Cena: 150 din.

Thank You Baudelaire
Bas i Stega
Vibrator u rikverc

Dom omladine Beograda
Makedonska 22
11000 Beograd

Thank You Baudelaire
indie / pop / dance

Ljut, snažan bas praćen suptilnim ženskim vokalom čini okosnicu njihovog zvuka. Uspešno iscrtavaju liniju između energičnih, đuskavih refrena i mirnih i dugačkih bridževa.

Aktivni tek nešto više od godinu dana svirali su već na nekoliko festivala u regionu i obišli par gradova po Srbiji. Izdali su EP „Racing Raindrops“ (free download) i snimili spot za pesmu „Brief Moments“ koji je doživeo web premijeru na sajtovima regionalnog MTV-a.


Bas i Stega
alternative / dub / funk / fusion

Muzika koju izvode je uglavnom instrumentalna. Zasniva se na stabilnim ritmovima, koji su podržani razigranim bas linijama, a sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara.

Nakon prvog demo albuma „Zabava Badava“, s početka 2012. kreću u uspešan pohod na takmičarke festivale: pobednici su „46. Zaječarske Gitarijade“ i „Šumadijskog demo festa“, a i finalisti još nekoliko drugih!

Aktuelan je EP „Ustaj Sad!“ sa Tamarom Trnjanac kao vokalom.

Vibrator u rikverc
punk / alternative / female

Ultimativni female punk band čiji muzički koreni polaze od ranih Ramones i završavaju se sa savremenom japanskom underground scenom. Njihov nastup je provokativan, silovit i zavodljiv.

Krajem 2010. izdali su debitantski album „Samo površno i komercijalno!“, a pesma „Neko nema ni to“ je proglašena za hit 2011. godine na Diskomer top listi Studija B! Svirali su na svim bitnijim festivalima i manifestacijama u regionu, između ostalih i na Exitu i Beer Festu.


Kišobran VJs
live visuals

Od 2010. godine pod Kišobranom se razvija VJ zajednica. Do sada su nastupali na festivalima kao što su Exit (glavna bina), Warrior’s Dance, Mikser, Share, a radili su i žurke velikana elektronske muzike kao što su Sven Väth i Steve Bug i domaći Easy Tiger predvođen Markom Nastićem i Markom Milosavljevićem.

Posebnu pažnju posvećuju nastupima sa bendovima i do sada su bili podrška uz Stuttgart Online, Kiša Kerozina, Nežni Dalibor, SARS, DLM, a stalni set imaju uz Thank You Baudelaire.