U nedelju, 11. novembra dovodimo bend Mary’s Flower Superhead koji je najfinije od gitarskog popa što Grčka trenutno nudi. Ovaj trio iz Soluna ide na turneju po Mađarskoj i Rumuniji, pa će tom prilikom svratiti i u klub Divljina da se po prvi put predstavi i beogradskoj publici.

 

 

Kišobran koncert
Nedelja, 11. novembar 2012. godine

Mary’s Flower Superhead (Grčka)
Thank You Baudelaire

Start: 22:00 h
Ulaz: 250 din.

Klub Divljina
Kneza Miloša 9
11000 Beograd

 

 

Mary’s Flower Superhead su do sada izbacili dva albuma i jedan svež EP, pod nazivom Digesting The Animal koji je upravo dobio i svoj vinilni oblik i koji ovom turnejom i promovišu. Muzika MFS je električni miks stakato art-rok rifova i lirskih, impresionističkih tekstova. Njihov moderan pristup modernom roku donosi nivo zagetnutog post-panka sa kraja 80ih i melodičnog indija, a elektro pesme im daju disko-pank prizvuk.

Nakon par godina intenzivnog sviranja po Grčkoj bend je uspeo da se probije na zapadno tržište, svirajući na Europavox Festivalu u Francuskoj, na Primavera Sound festivalu u Španiji i svirajući sa velikim imenima kao što su Placebo, Madrugada, Six By Seven, Stereo MCs, itd.

Kao domaća podrška nastupiće Thank You Baudelaire, indie-rock-dance četvorka koja muzički veoma odgovara grčkim hedlajnerima. Baš ovih dana zaokupili su pažnju javnosti svojim prvim spotom za pesmu Brief Moments, sa debitnog EP-a Racing Raindrops.

Muzičku podršku će pre, između i posle koncerata pružiti naš Kišobran DJ tim. Trenutni spisak najpuštanijih bendova izgleda ovako: Arcade Fire, Florence And The Machine, Black Keys, Foster The People, M83, Nežni Dalibor, Hives, Editors, Smiths, Lykke Li, The Rapture…

Događaj je medijski podržao regionalni MTV, a logistički Habitat Hostel, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo!

Napomena na kraju jeste da je ponedeljak, 12. novembar, neradan dan po zakonu Republike Srbije.