Ukazala nam se divna prilika da dovedemo jedan novi, zagrebački bend po imenu “Lady Friends and Flowers”. Intrigantnog naziva, ovaj duo je uspeo za kratko vreme već da izađe iz granica svoje zemlje, pa čak i kontinenta! Odmah nakon koncerta binu će zauzeti DJ-evi Pown (Indie-Go!), Junior (Kišobran) i Sawyer (Zaokret). Sva trojica dolaze iz indie voda, ali poznato je da baš oni u svojim ekipama vuku ka elektro i plesnim momentima, tako da ponesite svoje omiljene cipele za ples! Za ovu priliku domaćin nam je Geca Disko Šteker, mesto u kojem smo se uvek divno provodili, a čiju kartu koktela morate da proverite.

 

 

Kišobran koncert: Lady Friends and Flowers
Petak, 19. oktobar 2012. godine

Raspored:
22.00h otvaranje vrata
23.00h koncert “Lady Friends and Flowers”
24.00h DJs: Pown / Junior / Sawyer

Cena: 200 din.

Geca Disko Šteker
Dobračina 30
11000 Beograd

 

 

Zagrebački indie electronica bend Lady Friends and Flowers osnovali su pre osam godina braća Srđan i Strahinja Arbutina. Neguju jedinstveni muzički stil na razmeđu moderne underground elektronike i klasičnijeg indie pristupa sa težištem na pevnim melodijama. U proleće 2011. svoj su rad prvi put predstavili na SXSW (South by Southwest) festivalu u teksaškom Austinu. Tamo su nastupili na eventu kultne njujorške izdavačke kuće Frenchkiss za koju, između ostalih, izdaju Bloc Party, The Drums i Passion Pit. Od nedavnih koncerata zanimljivo bi bilo izdvojiti nastup sa Yip Deceiver-om, side projektom članova benda Of Montreal i kanadskim dream pop duom Memoryhouse.

Dvojac trenutno završava svoj prvi EP koji bi trebalo da izađe početkom 2013. godine. Do tada poslušajte ih na njihovom Soundcloudu!