Nastupom na EXIT festivalu maestralno je okončan treći ciklus Vizuelnog igrališta, VJ radionice pod Kišobranom! Polaznici su bili zaduženi za vizuelni program SUBA bine tri dana festivala i sa ponosom možemo da kažemo da sada imamo nove, punokrvne članove naše VJ zajednice. Sa druge strane, u prvim borbenim redovima, na glavnoj bini, Kišobran VJ tim je dobio poverenje organizatora da vizuelno upotpuni celokupni “After 2” program.

Posle EXIT-a usledio je zasluženi letnji raspust, a sa prvim jesenjim danima i mi se ponovo vraćamo VJ akcijama. Polaznici VJ radionice nedavno su nastupili na otvaranju nove sezone Kišobran žurki u DOB-u i time definitivno zauzeli svoje mesto pod Kišobranom! Drago nam je zbog toga i nemojte se iznenaditi ako sve češće počnete da primećujete Kišobran VJ entuzijaste kako žare i pale po beogradskim klubovima, a i šire.

Uvodno predavanje za sledeći ciklus je  7. novembra u 18h u KC Grad. To je ujedno i rok za nove prijave na video@kisobran.org. Pošto je ovo prvi ciklus nakon pauze, biće organizovan i početni nivo koji se sastoji od osam predavanja uz praktičan rad, dok će napredni nivo raditi na realizovanju VJ instalacija.

Za početni nivo nije potrebno nikakvo predznanje i mi ćemo se potruditi da sve što pričamo bude što jasnije. Ukoliko već imate potrebne osnove iz pripreme i obrade videa, možete nam se odmah priključiti na naprednom nivou.

Polaznici radionice moraju imati svoj laptop (ili jedan laptop po grupi), naš sponzor Benq nam je obezbedio projektore, a mi obezbeđujemo ostalu dodatnu opremu.

Vidimo se 7. novembra na uvodnom predavanju koje je otvorenog tipa, gde ćemo vas upoznati sa našim poimanjem VJinga, a i načinom izvođenja radionice.

Detalje oko radionice pročitajte u ovoj vesti.