Ovog vikenda, u nedelju od 17 do 22 sata učestvujemo u jednoj zanimljivoj akciji. Dom Omladine organizuje vašar razmene, a Goran i Rale će biti tamo zaduženi za plejlistu. Ideja je da umetnici i rukotvorci prodaju svoje džidžabidže, umetnine, nakit i sve ostalo, a da pored toga ko god želi može doći i izložiti neke svoje stare stvari koje više nisu potrebne, ili su jednostavno zanimljive za razmenu. Možeš doći sa par drangulija u džepu, a otići sa nečim potpunom drugim, a možeš doći i sa iglom, a izaći kao milioner. Sve je, na kraju krajeva, stvar veštine pregovaranja.

Carska bleja u najavi, a možda uspemo da zamenimo i neku novu lampu za staru, ko zna!

 

Evo zvanične najave:

Gradski vašar otvoren za trampu i prodaju svega unikatnog, retkog i vašeg!

RUKOTVORINE & NAKIT; DIZAJN & ART; ODEVNI & DEKORATIVNI PREDMETI; SECOND HAND & VINTAGE; RECIKLIRANO & KOLEKCIONARSKO; STARE KNJIGE & ODEĆA & OBUĆA & STRIPOVI & IGRAČKE & GRAMOFONSKE PLOČE; MENJAŽA SLIČICA & RIBICA

TRANGE&FRANGE poziva mlade umetnike, proizvođače rukotvorina, dizajnere nakita, odevnih i dekorativnih predmeta, second hand & vintage radnje i kolekcionare, radionice reciklaže, prodavce starih knjiga, odeće, obuće, stripova, igračaka, učesnike nekadašnjeg marketa gramofonskih ploča, akvariste i one koji se trampe ribicama, kao i one koji učestvuju u tradicionalnoj menjaži sličica kod Terazijske česme. Otvoreni smo za sve one koji žele nešto da razmene. Možete razmenjivati i prodavati sve što je unikatno, retko i vaše.

TRANGE & FRANGE ekskluzivno pod KIŠOBRANOM. Muzički domaćin razmene će biti organizacija Kišobran koja će svojim audio-vizuelnim sadržajem upotpuniti događaj. Kišobran je kolektiv koji se bavi promocijom alternativne kulture. Omogućiće vam da, osim stvari koje ste poneli, razmenite i po koju ideju, plesni pokret, osmeh, namig i slične lične vrednosti.

TRANGE&FRANGE u vreme preteranog konzumerizma, robovanja robnim markama i velike ekonomske krize predstavlja mogućnost kupovine bez para, način da se do određenih retkih stvari dođe bez upotrebe novca ili jeftino, nudi prodavnicu za sve & svašta!

TRANGE & FRANGE
– zakup prostora za izlagače i prodavce po ceni od 600 dinara
– ulaznica za posetioce 100 dinara

Za izlagače obavezna je prijava i rezervacija stolova, štandova i prostora telefonom (011/32 20 127) i mailom na trangefrange@domomladine.org. PRIJAVE DO PETKA 22. JUNA.
Uz prijavu obavezno je poslati fotografije radova i kolekcionarskih primeraka koji će biti izloženi, njihov opis i okvir cena, kako bi bili objavljeni na sajtu Doma omladine Beograda i na FB profilu.

ŠALJI DALJE! 🙂