DJ RaidionicaModerne tehnologije su nekako kod publike potisnule osnovnu ideju da DJ zapravo koristi gramofon kao instrument i da ga koristi da uživo pravi semplove i da miksuje pesme. Raznorazni softveri danas to rade umesto njega, ali postoji ceo pokret koji stoji iza naziva Turntablism i ljudi koji vole gramofon, poštuju ga kao instituciju i koriste ga na “pravi” način.

Bez sumnje, najbolji turntablist u Srbiji je Rade Sklopić a.k.a. DJ Raid. Istina je da kod nas još uvek nije organizovano takmičenje gde bi se to i potvrdilo, ali u domaćem hip-hopu to je postavljeno kao postulat, a njegove reference to i dokazuju. On već preko 10 godina svira na gramofonima i imao je priliku da radi sa velikim svetskim imenima u svetu hop-hopa kao što su DJ Revolution, Evidence, Masta Ace, Cali Agents, a trenutno je član Filtera, Marčelovog pratećeg benda.

DJ Raid pokreće sredinom januara novu sezonu DJ radionice (iliti Raidionice). Prošle sezone ista se odvijala u KC Gradu, a ove je prebačena u Šumatovačku.

Od Kišobranaca, Goranče, Junior i Paja su išli na časove skreča što je i uslovilo kupovinu gramofona i nekoliko Kišobran žurki koje smo sa gramofona i odradili, a takođe i Gorančetovo gostovanje na nastupu April O’Neil sa kanala 6. U svakom slučaju, svim trenutnim i budućim DJevima želimo da preporučimo ovu radionicu kao fantastičnu priliku da malo dodatnog DJ skila dobijete u svojim prstima. Sledi i zvanična najava, a mi se vidimo kod DJ Raid-a!

NOVI KURSEVI OD 16. JANUARA 2012. 
DJ Raid i Šumatovačka – Centar za likovno obrazovanje vam predstavljaju DJ RAIDIONICU!

Kroz kreativne časove, iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo našeg, a svetski priznatog DJ Raid-a, budući  DJ-evi moći će da zavire u tajne miksinga, skreča, bit džaglinga, kao i korišćenja najmodernije tehnologije vezane za DJ-ing.

Nastava se odvija kroz dva dvočasa (2 X 120 minuta) nedeljno.

DJ Raid, član Filtera, nakon jedanaest godina sviranja na gramofonu i saradnje sa mnogim vrsnim balkanskim, ali i svetskim izvođačima (DJ Revolution, Evidence, Masta Ace, Cali Agents…), voljan je da podeli stečeno znanje sa ljubiteljima ove veštine, ali i svima koji će to tek postati. Za sve dodatne informacije i prijave, budite slobodni da mu se lično obratite na djradionica@gmail.com.

Lokacija: http://www.sumatovacka.rs/kontakt.html

Pozivamo vas da se pridružite ovom inspirativnom poduhvatu!
Dobro došli!